Yleisimpiä verkkopalvelun käyttöongelmia

Salasanan tilaaminen sähköpostiin ei onnistu

Jos uuden salasanan tilaaminen sähköpostiin ei onnistu, lähetä ilmoitus tästä sähköpostitse osoitteeseen mia.peltoniemi@akt.fi. Salasanan voit tilata myös tekstiviestillä kirjautumissivulta.

Sähköinen hakemus ei aukea: toimintoa ei voi jatkaa

Sähköinen hakemus, ansiopäivärahan jatkohakemus (ei muutettava), avautuu normaalisti valmiiksi esitäytettynä oikealle ajalle (4 viikkoa tai kuukausi). Jos esitäyttöä ei voida tehdä, järjestelmä antaa Toimintoa ei voi jatkaa -virheilmoituksen:

Esitäyttöä ei voi tehdä, koska:

- Sinulle ei ole vielä maksettu hakemaasi etuutta tai
- Edellisestä maksetusta etuuspäivästä on yli kolme kuukautta tai
- Hakuajan loppupäivä on suurempi kuin kuluva päivä tai
- Sinulle on viimeisen maksun jälkeen annettu kielteinen päätös ilman loppupäivää

Hakemuksen voi lähettää, jos etuutta on aiemmin jo maksettu. Jos edellisestä maksetusta päivästä on kulunut yli kolme kuukautta aikaa, sähköistä hakemusta ei voi lähettää. Hakemuksen voi lähettää aikaisintaan hakujakson (4 viikkoa/1kk) viimeisenä päivänä.

Tutustu verkkopalveluun

Verkkopalvelun tulostettavat lomakkeet eivät aukea

Tulostettavien lomakkeiden sekä koulutustuen ja vuorotteluvapaan muutosilmoitusten käyttöä varten tarvitset Adobe Reader –ohjelman. Lomakkeet toimivat ohjelman versiolla 6 tai uudemmalla. Uusimman version voi ladata ilmaiseksi koneelle Adoben verkkosivuilta.

Parhaiten palvelu toimii Internet Explorer -selaimella. Muita selaimia käytettäessä voi ilmetä käyttöongelmia. Lomakkeiden avaamisongelmat voivat johtua myös internetselaimen asetuksista. Tee tarvittavat muutokset.

Käytössäni on Mozillan Firefox -selain. Lomakkeet eivät aukea

Parhaiten verkkopalvelun lomakkeet toimivat Internet Explorer -selaimella. Verkkopalvelun lomakkeiden käytössä voi olla ongelmia, jos käytössä on Firefox-selain ja Adobe Reader -ohjelman versio 7.0. Adobe Reader -ohjelman versio 6 toimii Firefoxin kanssa paremmin. Jos käytössä on Firefoxin versio 2.0.0.1. ja Adobe Readerin versio 7.0.0. lomakkeet aukeavat. Adobe Readerin versiolla 7.0.8. lomakkeet eivät aukea.

akt

 

itf

tatsi