Tietoa etuuksista / Liikkuvuusavustus

Liikkuvuusavustus

Liikkuvuusavustuksen tarkoituksena on tukea työpaikan vastaanottamista kauempaa kotoa. Liikkuvuusavustusta on haettava ennen työsuhteen alkamista.

Vuoden 2017 alusta lukien työttömyyskassat ja Kela alkavat maksaa uutta liikkuvuusavustus nimistä etuutta, jonka tarkoituksena on tukea työn vastaanottamista pitkän työmatkan päästä. Liikkuvuusavustuksella korvataan aiemmin työmarkkinatukena Kelasta maksettu matka-avustus ja TE-toimiston maksama muuttokustannusten korvaus. Liikkuvuusavustuksen voi käyttää esimerkiksi työn vastaanottamisesta aiheutuviin työmatka- tai muihin kustannuksiin tai työpaikkakunnalle muuttamiseen.

Liikkuvuusavustusta myönnetään työttömyysetuuteen oikeutetulle henkilölle, joka ottaa vastaan vähintään kaksi kuukautta kestävän työsuhteessa tehtävän työn (jossa työaika on keskimäärin vähintään 18 tuntia viikossa), ja jonka työmatkan kesto olisi kokoaikatyössä keskimäärin yhteensä yli kolme tuntia päivässä ja osa-aikatyössä keskimäärin yli kaksi tuntia päivässä.

Työttömän on haettava liikkuvuusavustusta kassasta ennen työsuhteen alkamista. Liikkuvuusavustus on peruspäivärahan suuruinen (32,40€/pv vuonna 2017) ja sitä maksetaan työsuhteen kestosta riippuen 30–60 päivän ajanjaksolta. Esim. 2 kuukautta kestävän työsuhteen ajalta liikkuvuusavustuksen kesto on 1 kuukausi, 3 kuukautta kestävän työsuhteen ajalta 1,5 kuukautta ja 4 kuukautta kestävän työsuhteen ajalta 2 kuukautta.

 

Pikalinkki

Liikkuvuusavustuksen hakeminen

akt

itf

tatsi