De vanligaste problemen med användningen av nättjänsten

Det går inte att beställa ett nytt lösenord till din e-post

Ifall du inte lyckas beställa ett nytt lösenord till din e-post, skicka ett meddelande per e-post till mia.peltoniemi@akt.fi. Du kan också beställa lösenordet till din mobiltelefon på tjänstens inloggningssida.

Du kan inte öppna den elektroniska ansökan: funktionen kan inte fortsättas

Ansökan om fortsatt inkomstrelaterad dagpenning (inte förändringsbar) öppnas normalt som förhandsifylld för en rätt ansökningsperiod (4 veckor eller en månad). Om det inte är möjligt att förhandsifylla ansökan, ger systemet felanmälan "Det går inte att fortsätta funktionen".

Systemet kan inte förhandsifylla blanketter eftersom:

- du har inte fått betald den förmån som du ansöker om eller
- det har gått mer än tre månader från den senaste betalningsdagen eller
- de senaste dagarna i ansökan är i framtiden eller
- du har fått ett nekande beslut utan slutdag efter den senaste betalningen

Du kan skicka ansökan om förmånen har betalats redan tidigare. Om det har gått mer än tre månader från den senaste betalningsdagen, kan den elektroniska ansökan inte skickas. Ansökan kan skickas tidigast på den sista dagen av ansökningsperioden (4 veckor/1 månad).

Bekanta dig med nättjänsten

Nättjänstens utskriftsbara blanketter kan inte öppnas

För att kunna använda utskriftsbara blanketter samt ändringsblanketter för utbildningsstöd och alterneringserättning behöver du Adobe Reader –programmet. Blanketterna fungerar om du har programmets version 6 eller en nyare version. Den nyaste versionen kan laddas ner gratis på Adobes Internetsidor.

Tjänsten fungerar bäst med webbläsaren Internet Explorer. Det kan framgå problem i användningen av tjänsten ifall du har någon annan webbläsare. Problemen i att öppna blanketter kan bero på webbläsarens inställningar. Gör de nödvändiga ändringarna.

Jag använder webbläsaren Mozilla Firefox. Blanketterna kan inte öppnas

Tjänstens blanketter fungerar bäst med webbläsaren Internet Explorer. Det kan framgå problem i användningen av blanketter om du har webbläsaren Firefox och Adobe Reader -programmets version 7.0. Adobe Reader -programmets version 6 fungerar bättre med Firefox. Om du har versionen 2.0.0.1. av Firefox och Adobe Readers version 7.0.0. borde blanketterna öppnas. Med Adobe Readers version 7.0.8. öppnas blanketterna inte.

 

akt

itf

tatsi