Anvisningar för inloggning

 

  1. Du kan logga in i tjänsten genom att klicka på länken ovan eller på addressen https://netta.kuljetusalantk.fi.

  2. Ditt användarnamn är ditt medlemsnummer.

    AKT's elle FSU's medlemmar: Ditt medlemsnummer finns på ditt medlemskort (års 2012 medlemskort eller nyare).
    Medlemmar endast i a-kassan: Ditt medlemsnummer har skickats till dig via e-post eller post.

  3. Om du har använt vår gamla nättjänst tidigare är lösenordet är detsamma.

    Om du inte har använt vår gamla nättjänst är lösenordet en kombination av ditt postnummer och slutdelen i din personbeteckning. Den eventuella bokstaven ska vara STOR (t.ex. 00530999A). Tjänsten ”tvingar” dig omedelbart att ändra lösenordet till ett nytt. Det nya lösenordet bör bestå av 5-12 tecken och minst ett av tecknen bör vara nummer (lösenord ska inte innehålla Ä, Ö eller Å-tecknen).

 

Om du har problem med inloggning skicka e-post till mia.peltoniemi@akt.fi eller ringa tel. 09 6131 1299.

Om du vet inte din medlemsnummer, ringa tel. 09 6131 1299 eller 09 6131 1399.

Om du är AKT's medlem, du kan förfråga för din medlemsnummer från AKT's medlemsregister (medlemsregister hjälper inte med andra problemer med inloggning).

Om du är FSU's medlem, du kan förfråga för din medlemsnummer från FSU's medlemstjänst (medlemstjänst hjälper inte med andra problemer med inloggning).

 

 


Om du glömmer lösenordet?

Om du glömmer lösenordet kan du beställa ett nytt lösenord till din mobiltelefon eller e-post. Du kan beställa lösenordet på tjänstens inloggningssida genom länken Glömt din lösenord?. Det lönar sig att ändra lösenordet omedelbart till ett nytt lösenord som är lätt att komma ihåg. Det nya lösenordet bör bestå av 5-12 tecken och minst ett av tecknen bör vara nummer.

Spara ditt telefonnummer och din e-postadress

För att kunna beställa ett nytt lösenord, bör du spara din e-postadress till dina egna uppgifter. Det lönar sig att uppdatera sina egna uppgifter på sidan Egna uppgifter / Kontaktuppgifter när du använder nättjänsten för första gången.

Adobe Reader -program

I nättjänsten finns det blanketter som kan skrivas ut. För att kunna öppna blanketter behöver du Adobe Reader –programmet. Du behöver inte programmet om du bara vill skicka ansökan via nättjänsten.


Om du redan har Adobe Reader –programmet, se till att versionen är 6 eller nyare. Ladda ner Adobe Reader –programmet gratis på Adobes hemsida.


Ifall du inte kan öppna blanketter, kan orsaken vara i datorns inställningar. Gör de nödvändiga ändringar och prova på nytt.

akt

 

itf

tatsi