Siirry sisältöön

Jos sinut lomautetaan, ilmoittaudu TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi heti ensimmäisenä lomautuspäivänä osoitteessa www.te-palvelut.fi.

Hae ansiopäivärahaa Netta-verkkopalvelun kautta: https://netta.kuljetusalantk.fi/login. Täytä hakemus, kun lomautuksesi on kestänyt ensimmäisen kalenteriviikon loppuun. Jos lomautuksesi kestää lyhyemmän aikaa, hae päivärahaa aikaisintaan viimeisen lomautuspäivän jälkeen.

Varmista, että jäsenmaksusi on kunnossa. Tarkista jäsenmaksujesi tilanne kassan verkkopalvelusta ja jos olet itsemaksava jäsen, maksa puuttuvat jäsenmaksut lomautuksen alkamiseen saakka.

Lähetä hakemuksen mukana:

  • Lomautusilmoitus
  • Työsopimus
  • Palkkatodistus vähintään 26 lomautusta edeltäneeltä työssäoloviikolta. Työnantajasi voi täyttää tulostaa lomakkeen kassan verkkosivuilta lomakkeet-kohdasta. Tulorekisterin tietoja voidaan käyttää vain, jos työnantajasi on ilmoittanut tiedot laajalla ilmoitustavalla ja sinne on ilmoitettu myös mm. ansainta-ajat ja palkattomat poissaolot. Tarkista näkyvätkö ansiotulosi tulorekisterissä oikein: https://www.vero.fi/tulorekisteri/
  • Muut mahdolliset liitteet, joiden tarve selviää täyttäessäsi hakemusta (esim. päätökset muista sosiaalietuuksista, verotuspäätös sivutoimisesta yritystulosta ym.)

Lisätietoa päivärahan maksamisesta lomautuksen ajalta löydät täältä: https://www.tyj.fi/jos-jaat-tyottomaksi/lomautetun-tyottomyysturva