Siirry sisältöön

Kassalle on saapunut alkuvuonna lähes kuusikertainen määrä alkavia hakemuksia viime vuoteen verrattuna. Saapuneiden hakemusten määrä lähti nopeaan kasvuun maalis-huhtikuun vaihteessa. Alkavia hakemuksia on saapunut kassalle alkuvuonna n. 5600, kun koko viime vuonna niitä saapui 3102. Lausuntoja lomautuksen tai työttömyyden alkamisesta kassa on saanut TE-toimistoilta pelkästään maaliskuun alun jälkeen noin 6500. Etuushakemuksia on saapunut alkuvuoden aikana yhteensä n. 20 000, joista huhtikuun aikana saapui noin 7100 kpl. Viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna hakemusmäärä on ollut 1,5-kertainen.

Huolimatta hakemusmäärän rajusta kasvusta, on alkavien ja sovitellun päivärahan hakemusten käsittelyaika saatu pidettyä kahdessa viikossa. Kassan henkilöstö tekee ylitöitä ja lisähenkilöstöä on rekrytoitu. Apua mm. puhelinpalveluun on saatu liitolta. Lisäksi ollaan ottamassa käyttöön ohjelmistorobotti, jonka tehtäväksi siirretään käsittelyprosessin rutiininomaisia tehtäviä, jolloin käsittelijöiden aikaa vapautuu enemmän harkintaa ja tulkintaa vaativiin tehtäviin.

Anne Liikanen
Kassanjohtaja