Siirry sisältöön

Jos saat päivärahaa työttömyyskassalta ja sairastut koronaan, toimi seuraavasti:

-Kokonaan työttömänä et ole oikeutettu Kelan maksamaan tartuntatautipäivärahaan, joten täytä hakemukseen ”sairas”. Voit hakea ansiopäivärahaa Kelan sairauspäivärahan omavastuuajalta eli sairastumispäivältä sekä sitä seuraavalta 9 arkipäivältä (Kela laskee myös lauantait arkipäiviksi). Voit hakea Kelan omavastuupäivien jälkeen Kelan sairauspäivärahaa.

-Jos olet osa-aikaisesti tai satunnaisesti töissä ja sairastut koronaan ja sinut määrätään olemaan pois töistä koronan vuoksi, voit olla oikeutettu tartuntatautipäivärahaan tältä osin. Täytä hakemukseen kaikille sairauspäiville ”sairas”. Jos olet hakenut Kelalta tartuntatautipäivärahaa, ilmoita kassalle, miltä päiviltä olet hakenut sitä.

Mikäli osallistut TE-toimiston palveluun ja:

-TE-toimiston palvelu on koronan vuoksi tauolla, oikeus etuuteen säilyy siinä muodossa, mitä voimassa olevassa sopimuksessa on määritelty, joskin sinulla ei ole oikeutta kulukorvaukseen.
-sairastut kesken TE-toimiston palvelun, kirjoita päivärahakemukseen sairastumispäivien kohdalle ”sairas”. Tällöin sinulle maksetaan ansiopäivärahaa, mutta sinulla ei ole oikeutta kulukorvaukseen.