Tietoa etuuksista / Liikkuvuusavustus

Liikkuvuusavustus

Liikkuvuusavustuksen tarkoituksena on tukea työpaikan vastaanottamista kauempaa kotoa.

Liikkuvuusavustuksen tarkoituksena on tukea työn vastaanottamista pitkän työmatkan päästä. Liikkuvuusavustuksen voi käyttää esimerkiksi työn vastaanottamisesta aiheutuviin työmatka- tai muihin kustannuksiin tai työpaikkakunnalle muuttamiseen.

Liikkuvuusavustusta myönnetään työttömyysetuuteen oikeutetulle henkilölle, joka:

  • ottaa vastaan vähintään kaksi kuukautta kestävän työsuhteessa tehtävän kokoaikaisen tai osa-aikaisen työn tai
  • aloittaa vähintään kaksi kuukautta kestävään työhön liittyvän koulutuksen, joka on työn aloittamisen edellytyksenä ja työnantajan järjestämä.
  • ja jonka työmatkan kesto olisi kokoaikatyössä keskimäärin yhteensä yli kolme tuntia päivässä ja osa-aikatyössä keskimäärin yli kaksi tuntia päivässä.

 

Liikkuvuusavustus voidaan myöntää korotettuna, mikäli työpaikka sijaitsee tai työhön liittyvä koulutus järjestetään yli 200 km etäisyydellä jäsenen tosiasiallisesta asuinpaikasta.

Työttömän on haettava liikkuvuusavustusta kassasta kolmen kuukauden sisällä työn tai siihen liittyvän koulutuksen alkamisesta Liikkuvuusavustus on peruspäivärahan suuruinen ja sitä maksetaan työsuhteen kestosta riippuen 30–60 päivän ajanjaksolta. Esim. 2 kuukautta kestävän työsuhteen ajalta liikkuvuusavustuksen kesto on 1 kuukausi, 3 kuukautta kestävän työsuhteen ajalta 1,5 kuukautta ja 4 kuukautta kestävän työsuhteen ajalta 2 kuukautta.

Koulutuksen ajalta maksettava liikkuvuusavustus on osa liikkuvuusavustuksen kokonaisketoa ja liikkuvuusavustuksen maksamista voidaan jatkaa koulutuksen jälkeen työsuhteen alkaessa.

Vuoden 2018 alusta saakka liikkuvuusavustukseen saa myös lapsikorotuksen.

 

Pikalinkki

Liikkuvuusavustuksen hakeminen

akt

 

itf

tatsi