Siirry sisältöön

Anvisningar för användning av Netta-nättjänst

Transportbranschens Arbetslöshetskassa har Netta-nättjänst, där du kan anöka om förmåner, uppdatera dina kontaktuppgifter och skicka meddelande till kassan skyddat och när och var som helst. Du kan använda Netta genom dator, tablet eller mobiltelefon om du bara har en nätförbindelse.

Du kan logga in i tjänsten genom att klicka på länken ovan eller på addressen https://netta.kuljetusalantk.fi.

Man kan logga in i tjänsten med Suomi.fi-identifikation.

Suomi.fi-identifikation är den offentliga förvaltningens gemensamma identifieringstjänst. Det är datasäkert att använda de elektroniska ärendetjänsterna när du har identifierat dig. Du kan identifiera dig med bankkoder, certifikatkort eller mobilcertifikat. Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata ansvarar för utvecklingen av webbtjänsten.

Identifieringstjänsten behandlar dina personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen och ombesörjer ditt integritetsskydd.

Ifall du har problem med inloggningen, ta kontakt med Medborgarrådgivningen.

I nättjänsten finns det blanketter som kan skrivas ut. För att kunna öppna blanketter behöver du Adobe Reader –programmet. Du behöver inte programmet om du bara vill skicka ansökan via nättjänsten. Om du redan har Adobe Reader –programmet, se till att versionen är 6 eller nyare. Ladda ner Adobe Reader –programmet gratis på Adobes hemsida. Ifall du inte kan öppna blanketter, kan orsaken vara i datorns inställningar. Gör de nödvändiga ändringar och prova på nytt.

I a-kassans nättjänst kan du:

  • skicka din ansökan till kassan
  • skicka bilagor till ansökan i PDF, JPG, JPEG, TIFF, PNG och GIF-format
  • kolla handläggningssituationen av din ansökan
  • kontrollera och ändra dina personuppgifter
  • skicka ett meddelande direkt till handläggarna