Siirry sisältöön

Toimintaohjeet lomautetulle

TE-toimisto

Ilmoittaudu viimeistään ensimmäisenä lomautuspäivänäsi TE-toimistoon työnhakijaksi osoitteessa www.te-palvelut.fi

Jäsenmaksut

Varmista, että jäsenmaksusi on kunnossa. Näet omat tietosi kassan verkkopalvelusta ja jos olet itsemaksava jäsen, maksa puuttuvat jäsenmaksut lomautuksen alkamiseen saakka.

Päivärahahakemus kassalle

Täytä päivärahahakemus Netta-verkkopalvelussa www.kuljetusalantk.fi ensimmäisen lomautusviikon sunnuntaihin saakka.

Päivärahaa ei voi hakea etukäteen. Hae etuutta viimeistään kolmen kuukauden kuluessa lomautuksen alkamisesta.

Liitä hakemukseesi seuraavat liitteet

1. Lomautusilmoitus

2. Työsopimus

3. Palkkatodistus

Pyydä työnantajaasi täyttämään palkkatodistus vähintään 26 työssäoloehdon täyttävältä viikolta hakemuksen liitteeksi. Työssäoloehtoon luetaan kalenteriviikot, jolloin olet työttömyyskassan jäsenenä ollut työssä tai saanut palkkaa vähintään 18 tuntia.

Jos et täytä 26 viikon työssäoloehtoa, mutta täytät 13 viikon työssäoloehdon eli olet työskennellyt vähintään 13 työssäoloehdon täyttävää viikkoa ja yksi näistä viikoista on ollut 1.3.2020 jälkeen, toimita palkkatodistus vähintään 13 viikolta.

Työttömyyskassa voi käyttää tulorekisterissä olevia tulotietojasi vain, jos työnantajasi on ilmoittanut tiedot laajalla ilmoitustavalla ja sinne on ilmoitettu myös mm. ansainta-ajat ja palkattomat poissaolot. Tarkista näkyvätkö ansiotulosi tulorekisterissä oikein: https://www.vero.fi/tulorekisteri/

Jatkohakemus

Jos olet kokonaan lomautettu, täytä seuraava hakemus neljältä täydeltä kalenteriviikolta.

Jos olet lomautettu lyhennetylle työviikolle tai lyhennetylle työpäivälle, täytä jatkossa hakemus neljältä kalenteriviikolta palkanmaksujaksoittain. Jos tilikautesi on kuukausi, täytä hakemus kuukauden alusta sen kalenteriviikon sunnuntaihin, jonka sisällä kuukauden viimeinen päivä on. Liitä mukaan palkkalaskelmat samalta ajalta, jolta haet päivärahaa.

Käsittelyseuranta ja yhteydenotot

Netta-verkkopalvelussa voit katsoa hakemustesi käsittelytilanteen ja lähettää kassalle viestejä.