Siirry sisältöön

Työnantajille

Suosittelemme työnantajia olemaan yhteydessä kassaan lomautustilanteissa koronan vuoksi. Näin ollen voimme yhdessä katsoa, näkyvätkö kassalla kaikki tarvittavat palkkatiedot tulorekisteristä vai täytyykö kassalle toimittaa lisätietoja. Voitte ottaa yhteyttä alla olevan linkin kautta, josta pääsette työnantajan palveluun ja voitte lähettää kassalle suojattuja viestejä.

Alla olevasta linkistä pääset lähettämään työttömyyskassalle suojatulla sähköpostilla mm. työntekijöidesi palkka- tai työsuhdetietoja. Syötä palveluun jäsenen henkilötunnus, niin pääset lisäämään hänelle kuuluvia dokumentteja kassalle. Jokaisen jäsenen dokumentit pitää toimittaa erikseen hänen omalla henkilötunnuksellaan eli samalla henkilötunnuksella ei voi toimittaa monen eri ihmisen tietoja. Palvelu on tarkoitettu ainoastaan työnantajille tai muille yhteistyökumppaneille. Jäsenet voivat lähettää kassalle tietoja sähköisesti tai olla muuten yhteydessä kassaan Netta-verkkopalvelun kautta.

Tästä pääset työnantajan palveluun.

Huom! Kassa on siirtynyt käyttämään 16.2. lukien uutta työnantajien sähköistä palvelua.

Työntekijän kassaa varten tarvitsemia lomakepohjia löydät tämän linkin takaa.

Tutustu myös palkanlaskijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin.

Vapaaehtoisten palkka- ja työsuhdetietojen ilmoittaminen tulorekisteriin vähentää myöhempää paperityötä ja nopeuttaa työntekijän etuuden saamista.

Työttömyyskassat ottivat tulorekisterin käyttöön vuoden 2020 alussa. Tulorekisterin myötä työttömyyskassat noutavat työttömyysturvaa hakevan jäsenen palkkatiedot ensisijaisesti tulorekisteristä.

Työnantaja voi ilmoittaa tulorekisteriin joko suppeat tai laajat palkkatiedot. Tämän lisäksi työnantaja voi viedä tulorekisteriin vapaaehtoisia tietoja, jotka koskevat esimerkiksi työaikaa, ansainta-aikoja tai poissaoloja.

Laajat palkkatiedot ja vapaaehtoiset työaikaa, ansainta-aikaa ja poissaoloja koskevat tiedot ovat keskeisiä työttömyysturva-asian ratkaisemiseksi. Työttömyyskassa voi ratkaista työttömyysturva-asian tulorekisterin tietojen perusteella vain, jos rekisteriin on ilmoitettu laajat ja vapaaehtoiset tiedot. Jos tietoja ei löydy tulorekisteristä, työttömyyskassa pyytää erillisen selvityksen puuttuvista tiedoista. Tämä hidastaa ansiopäivärahan maksamista ja aiheuttaa työnantajalle lisätyötä.

Jos tulorekisteriin on viety vain pakolliset tiedot ja työnantaja selvittää tulo- ja työsuhdetietoja erillisillä selvityksillä, mahdolliset selvitykset on tehtävä erikseen jokaista etuudenmaksajaa tai viranomaista kohden. Tulorekisteriin viedään sen sijaan tulo- ja työsuhdetiedot vain kerran ja ne ovat tarpeen mukaan kaikkien niiden toimijoiden käytettävissä, joilla on lain mukaan oikeus käyttää tulorekisteriä.